Θανάσης Παπαμίχος

Πρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας

O Θανάσης Παπαμίχος έχει σπουδές στην Οργάνωση, Διοίκηση και τα Οικονομικά της Υγείας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «MSc in Health Policy, Planning and Financing” από το London School of Economics και London School of Hygiene and Tropical Medicine. Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις: Πολυκλινική Ολυμπιακού χωριού, Αθήνα 2004″.
Από το 1991 μέχρι και το 2001 συμμετείχε σε επείγουσες αποστολές Ανθρωπιστικής Βοήθειας με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Ελλάδα, Αρμενία, Πρώην Γιουγκοσλαβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Παλαιστίνη, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Ιράν, Ιράκ).
Από το 1995 μέχρι το 2001 υπήρξε Γενικός Διευθυντής της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ενώ από το 2001 μέχρι τον Ιανουάριο 2005, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης.
Από το Φεβρουάριο 2002 μέχρι το Σεπτέμβριο 2004 υπήρξε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Την ίδια περίοδο (Νοεμ.2002 – Σεπτ. 2004) ήταν Υπεύθυνος Ψυχικής Υγείας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας). Επίσης διετέλεσε Αν. Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Κ.Α.Τ. (μέχρι Φεβρ.2005)
Διετέλεσε Διοικητικός Διευθυντής της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού κατά την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.
Από το Φεβρουάριο 2005 μέχρι το Σεπτέμβριο 2007, ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας «Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι και το Σεπτέμβριο 2009, κατείχε την θέση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
Από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι Δεκέμβριο 2013 υπήρξε Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ACCURATE Health Auditing & Consulting ενώ από τον Δεκ 2013 μέχρι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ACCURATE Health Auditing & Consulting USA llc (ΗΠΑ). Από το Νοέμβριο 2009, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.