Φαίη Κοσμοπούλου

Γενική Διευθύντρια, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.)

Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πτυχίο Επιστημών Υγείας και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το ΕΚΠΑ, Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας.
Μετά τις σπουδές της ξεκίνησε την επαγγελματική σας καριέρα ως προϊσταμένη του «Αιμοδυναμικού εργαστηρίου» του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Αθήνα, ενώ παράλληλα διετέλεσε συνεργάτης του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ανωτέρω Νοσοκομείου, το πρώτο Νοσοκομείο στην Ελλάδα που απέκτησε πιστοποίηση (ISO 9001/2000) σε επίπεδο παροχής διοικητικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών.
Αμέσως μετά ακολούθησαν υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για περισσότερα από 6 χρόνια.
Το 2010, η κ. Κοσμοπούλου εργάστηκε σε πολυεθνική εταιρεία για προγράμματα συμμόρφωσης ασθενών στην Αθήνα, Ελλάδα και το Λονδίνο – Ηνωμένο Βασίλειο.
Από το 2012 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Ως Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ, συμμετέχει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή στρατηγικών και επικοινωνιακών σχεδίων για την προώθηση της επίτευξης των στόχων της φαρμακευτικής βιομηχανίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.