Έλενα Χουλιάρα

Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, Γραμματέας PhRMA Innovation Forum

Η Έλενα Χουλιάρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ALBA Graduate School (MBA).

Με 18 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο, η  Έλενα Χουλιάρα είναι μια από τις λίγες γυναίκες που ηγούνται φαρμακευτικών εταιρειών.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον κλάδο στη φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk αναλαμβάνοντας θέσεις αυξημένης ευθύνης σε διεθνές επίπεδο, ενώ εργάσθηκε για 2 έτη στα κεντρικά της εταιρείας στην Κοπεγχάγη. Εντάχθηκε στη διοικητική ομάδα της AstraZeneca Ελλάδας το 2011 και από μια σειρά θέσεων ευθύνης, κατάφερε να αναδείξει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε θεραπευτικές κατηγορίες στρατηγικής σημασίας, με σκευάσματα Καρδιολογικά, Διαβητολογικά, Αναπνευστικά και Ογκολογικά. Από τον Δεκέμβριο του 2016, βρίσκεται στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου.

Το 2017 εξελέγη Γραμματέας στο PhRMA Innovation Forum υποστηρίζοντας την καινοτομία, την ανάπτυξη και την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα, δημιουργώντας αξία τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και την κοινωνία.