Χάρης Ναρδής

Πρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Astellas Pharmaceuticals AEBE

Ο Χάρης Ναρδής ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις οικονομικές αγορές του City στο Λονδίνο. Έπειτα από την επιστροφή του στην Ελλάδα, προσχώρησε στην Sanitas-Sanitas και μέσω της εφαρμογής καινοτόμων προγραμμάτων, συνέβαλε καθοριστικά στο μετασχηματισμό της εταιρίας προκειμένου να συγχωνευθεί με έναν μεγαλύτερο όμιλο εταιριών. Το 1997 ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον φαρμακευτικό τομέα προσχωρώντας στην Bristol Myers Squibb. Στον οικονομικό τομέα κατείχε διάφορες θέσεις αυξημένης ευθύνης στην περιφέρεια της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Το 2004 ανέλαβε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στην Yamanouchi Pharmaceuticals, με στόχο τη δημιουργία της ελληνικής θυγατρικής. Το 2005, μετά τη συγχώνευση της Fujisawa Pharmaceuticals με την Yamanouchi Pharmaceuticals, μπόρεσε να δημιουργήσει τη θυγατρική της Astellas Pharmaceuticals στην Ελλάδα.
Το 2013 μετακόμισε στο Μιλάνο όπου διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου για την Astellas Pharmaceuticals, έχοντας υπό την ευθύνη του την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.
Ο κ. Ναρδής διαθέτει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης είναι κάτοχος MBA από το University Management School του Εδιμβούργου. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. και Ταμίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης CFO, της Ελληνικής Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, καθώς και μέλος του CEO Club και του Συνδέσμου Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων.